Nėštumas po fibroadenomos

Ekspertų atsakymas

Chirurgas, onkologas-mamologas, rankinis refleksologas

Sveiki Žaizdų gijimo ir siuvimo pašalinimo metu skiriamas ligos sąrašas su fibroadenoma, o nesudėtingam kursui - apie 10 dienų. Seksualinio aktyvumo pradžios terminas neribojamas, tuo anksčiau pradėsite ir reguliariai tęsite, tuo geriau. Nėštumas gali būti planuojamas per 3-4 mėnesius.
Nemokamas konsultavimas mammologu grupėje: vk.com/onko1!

Panašios konsultacijos

Sveiki, aš esu 33 metai, nuo 2012 m. Ne gimdymas, bet aš planuoju. Jau daugiau nei dvejus metus periodiškai gydau mastopatiją su kursais - vitokan / mastodionu / vitaminais. Gydymas visada suteikia laikiną palengvėjimą, o ultragarso rezultatai pagerėja, tačiau apskritai išlieka mastopatija. Girdėjau, kad su tam tikra pieno liaukų struktūra visuomet bus tendencija sutankėti. Tačiau man atrodo, kad nėra normalu, kad po kito gydymo kurso gali atsirasti ir vėl atsirasti cistos ir mazgai. Apskritai norėčiau paaiškinti šiuos dalykus: jei ketinu gauti palikuonis ir pastoti, kas nutinka mastopatijai ir visoms plomboms? Ar tiesa, kad po gimdymo jie gali net ištirpti? Ir man svarbiausia yra - ar yra gydymas, kuriame jūs galite atsikratyti PCM?

Laba diena, aš pagimdžiau antrąjį vaiką, esu 23 metai. Abu buvo HB, dabar antrasis yra 8 mėnesių amžiaus, aš ir toliau maitinu, bet šiuo metu aš jau turėjau du kartus. Pirmuoju nebuvo tokio dalyko, bet su mano dukra prasidėjo tokie simptomai, abu kartus kairėje krūtinėje. įdėkite kopūstus - vėlai, tada vėl skauda. Temperatūra iki 38,7. iš spenelių nėra išleidimo, gydytojas sakė, kad, maitindamas, nėra pilno gydymo ir testavimo. Tik nutraukus žindymą. Taigi, kaip dabar gydyti mastitą? Ir valgyti mastitą slaugančioje moteryje, kaip tai veikia pieną ir kūdikį?

Pasakyk man, ar tai naudinga kaip laktostazės gydymas ir prevencija, kad masažuokite krūtinę po dušu, nedideliu šilto vandens srove? Ir taip pat norėjo paklausti apie karšto vandens butelių efektyvumą - nuo grikių. Tai tiesiog turi masažo poveikį. ačiū

http://detstrana.ru/consultation/mammolog/beremennost-posle-fibroadenomy/

Pašalinus pieno liaukų fibroadenomą

Nėštumas po krūties fibroadenomos pašalinimo

Laba diena Flamroadenoma buvo aptikta per ultragarso mamologo priėmimą, jiems buvo pasakyta, kad jie turi atlikti diagnostinį punkciją su ultragarsiniu valdymu. Dabar planuojame nėštumą, yra daugybinė mieloma. Gydytojas sakė, kad prieš nėštumą bet kuriuo atveju reikia greitai pašalinti fibroadenomą. Ar tai tiesa, ar galite daryti be operacijos?

Klausimas # 4869 | Tema: Fibroadenoma ir nėštumas Kovo 18 d., Liudmila, Maskva

Taip, tokia rekomendacija gali būti tinkama dėl to, kad nėštumo metu fibroadenoma gali padidėti.

Sveiki, pasakykite man, ar aš jau esu nėščia 4-5 savaites (antrasis vaikas, dukra 2 metai) ir kietas netolygiai sumažėjusio echogeniškumo susidarymas su vienodu 21 * 17 * 8 mm dydžio kontūru mano kairiajame krūties centre yra kraujagyslių. tai sustiprėja, ortakiai yra gerai diferencijuojami pagrindinio, tarpplūdžio, vieno terminalo lygmeniu, nėra išplėsti, ar reikia dabar veikti, ar tai įmanoma dėl nėštumo?

Klausimas # 4803 | Tema: Fibroadenoma ir nėštumas 04.12, Veronika Pyatigorsk

Jei nėštumo fone atsiranda fibroadenoma arba padidėja, operacija yra tinkama.

Sveiki! Esu 33 metai, aštuonerių metų dukra. Fibroadenoma diagnozuota prieš metus. Aš planuoju kitą vaiką, bet nenoriu daryti operacijos, kad būtų pašalintas f / a, nėra jokių rūpesčių ir nėra augimo. Kaip elgtis nėštumo ir žindymo laikotarpiu?

Klausimas # 4792 | Tema: Fibroadenoma ir nėštumas 21.11, Natalija Rostovas prie Dono

Dažnai nėštumo metu fibroadenoma padidėja. Paprastai prieš nėštumą rekomenduojame pašalinti fibroadenomą.

Laba diena, brangus daktaras! Turiu jums klausimą - ar po to, kai pašalinus fibro, galima maitinti vaiką? Po pašalinimo praėjo metai. Ačiū.

Klausimas # 4752 | Tema: Fibroadenoma ir nėštumas 08.09, Yana Maskva

Taip, galite. Jei operacija atliekama teisingai, neturėtų būti jokių specialių problemų.

Sveiki! Pasakykite man, po kurio laiko po ištraukimo iš fibroadenomos galima planuoti nėštumą?

Klausimas # 4401 | Tema: Fibroadenoma ir nėštumas 24.10, marina Rusija

Po 1-2 savaičių.

Zdravstvuet.4 prieš krūtinę aptikau plombą, nuvažiavau į diagnozuotas ultragarsines fibrodenomas, turėjau operaciją, o nuo to laiko kasmet yra plombų, kurios nuolat veikia, ir abiejose krūtyse - gydytojai sako, kad jiems reikia gimdyti ir viskas praeis. ir ar tai neįmanoma pašalinti, kiek aš žinau, tai yra gerybinis navikas ir nekelia rimto.

Klausimas # 4348 | Tema: Fibroadenoma ir nėštumas 12.09, Ekaterina Samara

Jei atsiranda fibroadenomų, rekomendacija gimdyti ir maitinti krūtimi yra netinkama. Jei kalbame apie mastopatiją ar fibrocistinę ligą, tada gimdymas ir maitinimas krūtimi yra tinkami.

Sveiki Prieš 3 metus turėjau operaciją pašalinti fibrodenomą. Prieš du mėnesius aš pagimdžiau kūdikį maždaug per savaitę, kad rūdoje ir ultragarsu surastumėte fosoliną ir analizės bei tyrimo rezultatus. Maestologas sakė, kad jis buvo fibrodenoma ir jie bus pradėti veikti, kai nustosite maitinti krūtimi. Mėnesį aš neradau plombos ant krūties palpacijos, nuėjau į ultragarsą ir nematau nieko. Pasakykite man, jei taip atsitinka?

Klausimas # 4313 | Tema: Fibroadenoma ir nėštumas Rugpjūčio 13 d. Nastja Rusija Komsomolskas-Amūras

Taip, kartais atsiranda tokių situacijų.

Aš turiu abiejų pieno liaukų fibroadenomas, turinčias 4 operacijas jų pašalinimui. Dabar kūdikis 4 mėnesius žindė vėl nustatė abiejų pieno liaukų fibroadenomas. Pasakykite man, ar reikia nutraukti maitinimą krūtimi ir pašalinti jas. Tai tik tai, kad gydytojas man visada pasakė, kad reikia turėti kūdikį ir kuo ilgiau maitinate, tuo geriau. O dabar aš nežinau, ką daryti. Dėkojame, aš maitinsiu pumpuojant, ar tai gali būti žalinga?

Klausimas # 4316 | Tema: Fibroadenoma ir nėštumas Rugpjūčio 13 d. Julia Gubkin, Belgorodo regionas

Jei fibroadenomos nedidėja, tada negalima nutraukti žindymo.

Ginekologas man pradėjo ruoštis nėštumui, kai rado f / a 1, 5 cm, yra daug fibroidų iki 2 cm, kaip greitai galima toliau ruoštis ber-i po operacijos, kad pašalintumėte f / a? Esu 39 metai, nenorėčiau atidėti gimdymo. Gal galite atidėti operaciją, kol kūdikis gimsta ir maitins? Sakoma, kad šėrimas padeda atsigauti nuo šių auglių tipų. Ačiū.

Klausimas # 4267 | Tema: Fibroadenoma ir nėštumas 03.07, Kazachstanas

Galite pradėti ruoštis nėštumui vieną savaitę po operacijos, kad pašalintumėte fibroadenomą.

Aš maitinosi krūtimi, neseniai rastu antspaudą. Ginekologas kelia fibroadenomą arba cistą. Jei diagnozė patvirtinama, ar reikia maitinti krūtimi.

Klausimas # 4034 | Tema: Fibroadenoma ir nėštumas Sausio 30 d. Natalija Ukraina Energodar

Labiausiai tikėtina, kad bus galima tęsti maitinimą krūtimi. Jei fibroadenoma nedidėja, tuomet ji gali būti pašalinta po žindymo. Jei kalbame apie cistą, tai galima tiesiog stebėti (didinant dydį, atliekamas punkcija).

Nėštumas ir krūties fibroadenoma - kaip pavojinga?

Bet ne viskas yra tokia paprasta: fibroadenoma kartais gali elgtis visiškai nenuspėjama ir, priešingai, sulėtina jos augimą nėštumo metu. Dažniausiai tik nedidelė fibroadenoma (iki 3 cm skersmens), kuri neišauga prieš nėštumą ir nedirba nėštumo metu. Jei prieš nėštumą navikas žymiai padidėjo, po nėštumo pradžios jo nekontroliuojamo augimo rizika daug kartų padidės, o tai ypač pasakytina apie jaunesnes nei 30 metų moteris.

Lapų (fililo) fibroadenoma nėštumo metu sukels didelę riziką, net jei ji turi nedidelį tūrį ir nėštumo planavimo metu pernelyg nedaug. Estrogenai ant lapų fibroadenomos gali turėti didelį stimuliacinį poveikį, o nėštumo metu auglys auga labai greitai. Paprastai pluoštinė fibroadenoma paprastai atsiranda po 40 metų ir dažnai virsta piktybiniu naviku.

Tačiau yra gerų naujienų: nėštumo metu ir vaisiaus fibroadenomos būklė neturi neigiamo poveikio.

Kas atsitiks su fibroadenoma po gimdymo?

Po gimdymo pieno liaukose pradeda gaminti žmogaus pieną. Tai vyksta hipofizės hormono prolaktino, kuris slopina estrogeno sekreciją, veikimu, todėl, nors moteris reguliariai maitina kūdikį, jos kiaušinių ląstelių augimas slopinamas, ovuliacija (anovuliacinis ciklas) ir naujas nėštumas neįvyksta.

Pakankamai ilgas estrogenų trūkumas gali teigiamai paveikti fibroadenomų būklę - navikas gali sulėtinti arba netgi visiškai sustabdyti augimą.

Todėl šioms moterims rekomenduojama žindyti kuo ilgiau. Jei nedidelis fibroadenoma praktiškai neauga, laktacija greičiausiai neturės jokios įtakos jos būklei. Tačiau tikėtina, kad lapų formos fibroadenomos augimas nesibaigs - jos spartaus augimo ir piktybinių navikų (transformacijos į piktybinį naviką) priežastys nebuvo pakankamai ištirtos.

Krūties fibroadenoma gali trukdyti maitinti krūtimi. Intrakaninis (augantis giliai į pieno kanalą) ir perikališkumas (augantis aplink pieno kanalą ir suspaustą) fibroadenoma, taip pat ir mišri forma gali užblokuoti pieno srautą per ortakius, sukeldamas laktostazės (stagnacinio pieno) ir mastito (uždegiminio proceso pieno liaukoje) grėsmę.

Kaip padėti moteriai su fibroadenoma planuojant nėštumą

Padėtis reikalauja individualaus požiūrio. Jei moteris yra vyresnė nei 30 metų, o fibroadenoma neužauga, tuomet galite pasinaudoti proga ir leisti nėštumui. Jei moteris, jaunesnė nei 30 metų, turi augančią mazgelinę fibroadenomą arba lapų formos fibroadenomą, tada dauguma ekspertų rekomenduoja ją pašalinti nėštumo planavimo metu.

Pašalinus fibroadenomas, rekomenduojama išlaikyti sveiką gyvenimo būdą, vengti streso, visiškai atkurti sveikatą ir tik po to planuoti nėštumą.

Nėštumo nėštumas ir fibroadenoma - tai nėra problema vaisiui ir nėštumo eigai. Tačiau moters rizika pati rizikuojama, nes sunku nuspėti, kaip auglys elgsis nėštumo metu.

Fibroadenoma ir naujas nėštumas

Laba diena Prieš penkerius metus ant krūtinės buvo pašalinta gerybinė fibroadenoma. Po poros metų mažos plombos vėl atsirado ant to paties krūties. Dabar aš esu 17 savaičių nėščia ir fibroadenoma pradėjo augti. Kas gali būti priežastis, ar ji kažkaip daro įtaką vaikui ir gali pašalinti fibroadenomus nėštumo metu, nes operacija atliekama pagal bendrąją anesteziją? Dėkojame už atsakymą.

Fibroadenoma yra organui būdingas gerybinis navikas, kuris yra viena iš fibrocistinio mastopatijos apraiškų.

Tai vienas iš nedaugelio krūties navikų, kurie beveik niekada nesugeba išspręsti ir praktiškai negali pakenkti hormoniniam ar kitokiam konservatyviam gydymui.

Ir tai yra beveik vienintelis visų esamų krūties navikų, pirmasis požymis, dėl kurio pašalinimas yra IVF planavimas ir kai kuriais atvejais nėštumo planavimas.

Nepaisant to, kad dauguma fibrocistinių krūties ligų (difuzinių formų, cistų, lipomų ir pan.) Pasireiškimo gali išnykti nėštumo metu arba po sėkmingo maitinimo ir ne mažiau sėkmingai maitinančių krūtimi, situacija iš esmės skiriasi nuo fibroadenomos.

Deja, gana dažnai po to, kai atsiranda nėštumo pradžioje moters organizme atsiradę hormoniniai pokyčiai, iš pradžių esama fibroadenoma gali pradėti aktyviai augti (nors, žinoma, taip visada yra).

Iš tiesų, tie unikalūs hormoniniai pokyčiai, kurie pradeda ruošti motinos kūną trupinių laikymui, gimdymui ir maitinimui, gali turėti neigiamą poveikį egzistuojančiai fibroadenomai, verčia pastaruosius aktyviai augti. Tačiau priežastys, dėl kurių mokslininkai patyrė pradinę tokio tipo patologiją, nebuvo tiksliai nustatytos. Tačiau paspartinsime skaitytoją ramiai nuraminti:

Pirma, fibroadenoma laikoma gana nekenksmingu gerybiniu naviku, su kuriuo jūs galite gyventi net ir pačiais pažangiausiais metais, jis beveik niekada neišnyksta į piktybines formas ir nereikalauja gydymo, o tik nuolatinio dinaminio stebėjimo.

Išimtis, šiuo atveju, yra tik lapų formos fibroadenoma, kuri retai pasitaiko, bet vis dar gali būti atgimta į piktybinį naviką. Tačiau, jei fibroadenoma nedidėja ir gydytojai neturi jokių abejonių dėl jo gerumo, kaip tai patvirtina periodiniai ultragarsai, problema gali būti palikta stebint, tiek nėštumo metu, tiek už jos ribų.

  • Antra, fibroadenoma, nesant jos aktyvaus augimo, yra visiškai saugi, kai kūdikis, gimdymo metu ir žindymo metu yra saugus. Paprastai šis navikas negali neigiamai paveikti nėščiosios motinos sveikatos, nei vaisiaus vystymosi, nei pieno kokybės, nei jau gimęs vaikas.
  • Trečia, net jei per dabartinį nėštumą (dažniau ankstyvosiose stadijose) fibroadenoma suteikia aktyvų augimą, ji gali būti greitai valdoma šiuolaikiniais švelniais darbo metodais.

    Beje, baimės dėl fibroadenomų pašalinimo nėštumo metu tikrai nėra verta, jei tik todėl, kad nėra realių tokių operatyvinių veiksmų požymių, nė vienas gydytojas nereikalauja nėščiosios chirurginio gydymo.

    Dažniausiai tokie požymiai dėl fibroadenomų pašalinimo nėštumo metu, kaip jau minėjome, yra jo didelis dydis ir aktyvus augimas, kai fibroadenoma padidėja keliais milimetrais per vieną, dvi ar tris savaites.

    Tuo pačiu metu galima pastebėti fibroadenomos augimą tik esant nuolatiniam dinamikos tyrimui.

    Jei yra specifinių indikacijų chirurginiam fibroadenomos pašalinimui, tada pacientas kartu su savo gydytoju turėtų galvoti apie tai, kaip bus atliekamas chirurginis gydymas. Šiandien, norint gydyti tokią patologiją, iš esmės pasirenkami dviejų tipų operaciniai veiksmai:

    • Enukleacijos (arba naviko eksfoliacijos) technika, kuri yra palankesnė nėščioms moterims, nes ji vykdoma tik esant vietinei anestezijai ir iš esmės nėra didelė problema. Po tokių operacijų pacientas gali būti išleidžiamas iš ligoninės kitą dieną. Naudojant šią chirurginę intervenciją, pjūvio dydis neviršija kelių centimetrų ir nekelia pavojaus nėštumui. Tokių chirurginių intervencijų defektai dažniausiai nėra arba yra minimalūs.
    • Išsami sektorinė rezekcija, kai navikas pašalinamas tuo pačiu metu kaip ir daugelis aplinkinių krūties audinių. Ši operacija laikoma mažiau palanki ir atliekama tik su pernelyg dideliu naviku arba įtariamu piktybiniu susirgimu.

    Bet kuriuo atveju pagrindinė mūsų išteklių rekomendacija skaitytojui, užduodanti klausimą, gali būti tiesioginis noras aptarti esamą problemą akis į akį konsultuojantis su ginekologu, mamologu ir galbūt net dviem ar trimis skirtingais specialistais.

    Sprendžiant dėl ​​chirurginio fibroadenomų gydymo nėštumo metu, logiškiau išklausyti kelių gydytojų nuomonę, po to, išnagrinėję privalumus ir trūkumus, pasirinkti vienintelį teisingą problemos sprendimą.

    Šaltiniai: http://www.fibroadenoma.ru/consult/list/1/100.html, http://www.womenhealthnet.ru/pregnancy-health/7740.html, http://omastopatii.ru/faq/ fibroadenoma-i-novaya-beremennost.html

    Dar nėra komentarų!

    Klausimai ir atsakymai

    Rasta klausimų: 94

    Sveiki Dmitrijus Andreevichas, pasikonsultuokite su manimi. 2018 m. Rugpjūčio mėn. Kairėje krūtinėje rado antspaudą. Nuėjau į ginekologą, paaiškėjau, kad buvau nėščia, terminas buvo 3-4 savaitės. Nėštumas planuojamas. Ginekologas sakė, kad ultragarsas daromas po 12 nėštumo savaičių. 12 savaičių buvo atliktas ultragarsinis skenavimas, kurio dydis 18 × 12 × 8 mm. Paimta punkcija, rezultatas - fibroadenoma. Pravažiavę visus testus - viskas yra normalu. 22-ąją savaitę gydytojas sakė, kad vėl stebės, ultragarsu ir vėl pradūrė punkciją. rezultatas - fa, rekomenduojama pašalinti. Bet turiu išgelbėti ligoninėje. Dabar 26 savaitės nėščia. Ką turėčiau daryti?

    Atsakymas į klausimą: Krasnozhon Dmitry Andreevich

    Sveiki, Oksana. Paprastai rekomenduoju pašalinti fibroadenomą nėštumo metu tik tuo atveju, jei ji greitai auga. Jei naviko dydis nepasikeitė, galite būti paliktas stebėti. Tikrai kalbėti - jums reikia pažvelgti į jus ir stebėti ultragarso rezultatus. Manau, kad dabar jūsų prioritetas turėtų būti nėštumo išsaugojimas. Bet kokiu atveju, jums reikia sutelkti dėmesį į gydančio gydytojo nuomonę.

    Geras vakaras. Aš iš tikrųjų rado tik atsitiktinai dešinėje krūties fibroadenomą, matuojantį 9 ml (be kraujo tekėjimo), planuoju pastoti, noriu sužinoti jūsų nuomonę šiuo klausimu. Ar pavojinga pastoti? Ar tai geriau pirmiausia ją pašalinti, tada pastoti?

    Atsakymas į klausimą: Krasnozhon Dmitry Andreevich

    Sveiki, Millie. Fibroadenoma nėštumo metu gali didėti, tačiau nėštumo metu nėra jokių problemų dėl jos pašalinimo, ji gali būti pašalinta net ir esant bendrai anestezijai. Fibroadenoma nėštumui neturi įtakos. 9 mm auglio dydžiu nenoriu pasiūlyti chirurgijos, greičiausiai būtų palikęs jus stebėti, bet norėčiau pasakyti, kad jums reikia pažvelgti į jus, pažvelgti į visų tyrimų rezultatus. Bet kokiu atveju, jums reikia sutelkti dėmesį į gydančio gydytojo nuomonę.

    Labą popietę aš jau daugelį metų stebėjau su abiem motinomis, tai yra 36 nėštumo savaitės, antrasis gimimas, dešinėje, kai spaudžiate spenelę, išleidžiamas priešpienis su krauju iš kairės - tik priešpienis. Tais pačiu metu B metu b buvo padidėjęs fa, nuo to momento, kai kas tris savaites dinamika vyko ultragarsu, augimo dinamika nebėra, bet ką daryti su kruvinančiu iškrovimu iš spenelių, ar būtų įmanoma turėti po gimimo?

    Atsakymas į klausimą: Krasnozhon Dmitry Andreevich

    Sveiki, Xenia. Nėštumo metu gali būti kraujavimas. Jie siejami su ortakių pokyčiais - jame esantis epitelis gali tapti lengvai pažeidžiamas ir su nedideliu netgi sužalojimu gali būti kruvinas išsiskyrimas. Jei, atsižvelgiant į ultragarsą, dalyvauja tik fibroadenomos, tada aš tęsčiau stebėjimą. Bet kokiu atveju, jums reikia sutelkti dėmesį į gydančio gydytojo nuomonę.

    Dmitrijus Andreevichas, vėl gera popietė! Dėkojame už greitą atsakymą! Pasakykite man, prašau, be mano klausimo Nr. 33266 apie poreikį pašalinti fibroadenomą. Ar turiu ją pašalinti, jei planuoju nėštumą ir gimdymą?

    Atsakymas į klausimą: Krasnozhon Dmitry Andreevich

    Sveiki, Marina. Aš dažnai skiriu chirurginį gydymą fibroadenomoms prieš planuojamą nėštumą. 15-25% atvejų nėštumo metu fibroadenoma gali padidėti. Tai galima pašalinti nėštumo metu, tačiau prieš nėštumą operacija vyksta ramiau. Tikrai kalbėti - turite žiūrėti.

    Sveiki! Nuo 2015 m. Turiu fibroadenomą kairėje krūtinėje, apie tai sužinojau nėštumo metu, jo dydis buvo 16 × 12. 2016 m. Rugsėjo mėn. Žindymo laikotarpiu po 9 mėnesių buvo atliktas toks ultragarsas, kuris padidėjo iki 20 × 14, o iki apsaugų pabaigos nepasikeitė. Šiuo metu aš turėjau du punkcijas, pirmą kartą buvo tarpinė medžiaga, antrą kartą, pagal rezultatus, jie sakė, kad tai yra cistas. Pasibaigus 2017 m. Gegužės mėn. Guvui, fibroadenoma sumažėjo iki 15 × 9 mm. Faktas yra tai, kad vėl pastojau, o dabar esu 20-oje nėštumo savaitėje, o mano fibroadenoma pradėjo augti šiandien, jos dydis yra 23 × 12,5 mm, o šalia jo - 8,4 mm cistas, limfmazgiai nepadidėja. Vienas gydytojas man sako, ką reikia padaryti, ir jei viskas yra gerai, galite eiti su ja ir šiuo nėštumu. Kitas yra kategoriškai prieš ir teigia, kad reikia skubiai sumažinti, nes nėštumas didina vėžį. Norėčiau išgirsti jūsų nepriklausomą nuomonę. Iš anksto dėkoju už atsakymą.

    Atsakymas į klausimą: Krasnozhon Dmitry Andreevich

    Sveiki, Julija. Mano nuomone, fibroadenomos dydžio padidėjimas nėra būtinas - tai nėra esminis požymių dėl jo pašalinimo. Fibroadenoma nėra atsinaujinusi vėžiu, įskaitant nėštumą. Norėčiau tęsti stebėjimą. Bet kokiu atveju, jums reikia sutelkti dėmesį į gydančio gydytojo nuomonę.

    Sveiki, 19 metų amžiaus buvo iškirpta fibroadenoma ir dabar aš nuolat tikrinu savo krūtinę. 2016 m. Rugsėjo mėn. Atlikiau krūties ultragarsą. rasti dešinėje krūties plomboje. Ultragarsas parodė, kad turiu fibroadenomą, bet kai apsilankiau onkologe vietinėje klinikoje, buvau įsitikinęs, kad jie neturėtų būti CUT TO todėl, kad Jie yra maži dydžiai. 2017 m. Birželio mėn., Po to, kai manau, kad šis atskyrimas sustiprino šiuos keturis keturis žmones, aš turėjau motinos ir per mėnesį. IŠ ŠVIETIMO ONKOLOGIJOS PRADĖTI, KAD REŽIAU, KAD TAI NĖRA FIBROADENOMA TK DĖL TAM TAM TULO IR PIENO IR VEIKLOS NĖRA. KLAUSIMAS FIBROADENOME GALI NEGALIMA PIENO IR KODĖL PADĖTIS ĮTAKA. Ačiū, kad atsakėte.

    Atsakymas į klausimą: Krasnozhon Dmitry Andreevich

    Sveiki Ella. Kad suprastumėte savo padėtį, jums reikia žiūrėti. Neatmetu, kad iš tikrųjų kalbame apie laktocelę - pieno kaupimąsi pieno liaukoje. Tačiau gali būti, kad egzistuoja fibroadenoma, o pertraukos metu gydytojas užėmė medžiagą citologiniam tyrimui (ląstelių mikroskopiniam tyrimui) iš gretimų audinių, kuriuose buvo pienas. Norėdami kalbėti tikrai, jums reikia pažvelgti į jus ir žiūrėti ultragarso rezultatus.

    Sveiki! Man buvo diagnozuota 1,5 cm skersmens fibroadenoma, 2015 m. Gydytojas nusiurbė ir patarė man tai padaryti kasmet, o kas pusmetį 2017 m. Jis sakė, kad švietimas yra per mažas, o punkcija greičiausiai nebus informatyvi, jis patarė eiti į mokamą kliniką ir pašalinti ją. Norėčiau pagimdyti vaiką, o gydytojas sakė, kad geriau išimti ir pastoti.

    Atsakymas į klausimą: Krasnozhon Dmitry Andreevich

    Sveiki Nina. Paprastai rekomenduoju pašalinti fibroadenomą, jei ji padidėja arba jei yra kitų indikacijų (žr. Atsakymus į klausimus apie fibroadenomą). Prieš planuojant nėštumą, nereikia pašalinti fibroadenomos. Jei nėštumo metu ji padidės, ji gali būti pašalinta nėštumo metu. Bet kokiu atveju, jums reikia sutelkti dėmesį į gydančio gydytojo nuomonę.

    Sveiki! 2015 m. Gruodžio mėn. Rasta 2 fibroadenomos dešinėje pieno liaukoje 8,4 * 4,3 mm. Tai neužaugo, bet taip 17,01,17 g padidėjo iki 10,4 * 5.4 2017 m. Balandžio mėn. Buvo laparaskopija iš kiaušidžių ir išvalyta endometriozė. Po operacijos paėmė 3 mėnesius nuo narkotikų Erius. 2,06.2017 Pakartotinis ultragarsas parodė, kad krūtinės ląstos fibroadenoma dabar yra 12 * 7 mm. Dabar baigiau hormonus ir noriu pastoti. Ar man reikia pašalinti šią fibroadenomą. Ji yra spenelių raene

    Atsakymas į klausimą: Krasnozhon Dmitry Andreevich

    Sveiki Viktorija Jei fibroadenoma nedidėja, tuomet negalėsite ją pašalinti prieš nėštumą. Svarbiausia, kad gydytojas pasitikėjo diagnoze. Bet kokiu atveju, jums reikia sutelkti dėmesį į gydančio gydytojo nuomonę.

    Sveiki Prieš mėnesį aš atlikiau operaciją, kad būtų pašalintos pieno salos fibromos. Visi rezultatai, viskas vyko gerai. Noriu eiti eko. (2,5 mėnesio po operacijos) Ar tai įmanoma?

    Sveiki! 2016 m. Balandžio mėn. Buvo pašalinta fibroadenoma. Dabar nėščia (3 mėnesiai), skausmas atsirado paspaudus randą. Ar tai galėtų būti susiję su nėštumu ir ar verta verti?

    Atsakymas į klausimą: Krasnozhon Dmitry Andreevich

    Sveiki, Veronica. Po sektorinės rezekcijos randas gali atgaivinti hormoninius pokyčius organizme. Jei skausmas nėra išreikštas, nėra nieko baisaus. Bet kuriuo atveju rekomenduoju kreiptis į gydytoją ir atlikti ultragarso funkciją.

    Klausimai ir atsakymai

    Rasta klausimų: 94

    Sveiki Dmitrijus Andreevichas, pasikonsultuokite su manimi. 2018 m. Rugpjūčio mėn. Kairėje krūtinėje rado antspaudą. Nuėjau į ginekologą, paaiškėjau, kad buvau nėščia, terminas buvo 3-4 savaitės. Nėštumas planuojamas. Ginekologas sakė, kad ultragarsas daromas po 12 nėštumo savaičių. 12 savaičių buvo atliktas ultragarsinis skenavimas, kurio dydis 18 × 12 × 8 mm. Paimta punkcija, rezultatas - fibroadenoma. Pravažiavę visus testus - viskas yra normalu. 22-ąją savaitę gydytojas sakė, kad vėl stebės, ultragarsu ir vėl pradūrė punkciją. rezultatas - fa, rekomenduojama pašalinti. Bet turiu išgelbėti ligoninėje. Dabar 26 savaitės nėščia. Ką turėčiau daryti?

    Atsakymas į klausimą: Krasnozhon Dmitry Andreevich

    Sveiki, Oksana. Paprastai rekomenduoju pašalinti fibroadenomą nėštumo metu tik tuo atveju, jei ji greitai auga. Jei naviko dydis nepasikeitė, galite būti paliktas stebėti. Tikrai kalbėti - jums reikia pažvelgti į jus ir stebėti ultragarso rezultatus. Manau, kad dabar jūsų prioritetas turėtų būti nėštumo išsaugojimas. Bet kokiu atveju, jums reikia sutelkti dėmesį į gydančio gydytojo nuomonę.

    Geras vakaras. Aš iš tikrųjų rado tik atsitiktinai dešinėje krūties fibroadenomą, matuojantį 9 ml (be kraujo tekėjimo), planuoju pastoti, noriu sužinoti jūsų nuomonę šiuo klausimu. Ar pavojinga pastoti? Ar tai geriau pirmiausia ją pašalinti, tada pastoti?

    Atsakymas į klausimą: Krasnozhon Dmitry Andreevich

    Sveiki, Millie. Fibroadenoma nėštumo metu gali didėti, tačiau nėštumo metu nėra jokių problemų dėl jos pašalinimo, ji gali būti pašalinta net ir esant bendrai anestezijai. Fibroadenoma nėštumui neturi įtakos. 9 mm auglio dydžiu nenoriu pasiūlyti chirurgijos, greičiausiai būtų palikęs jus stebėti, bet norėčiau pasakyti, kad jums reikia pažvelgti į jus, pažvelgti į visų tyrimų rezultatus. Bet kokiu atveju, jums reikia sutelkti dėmesį į gydančio gydytojo nuomonę.

    Labą popietę aš jau daugelį metų stebėjau su abiem motinomis, tai yra 36 nėštumo savaitės, antrasis gimimas, dešinėje, kai spaudžiate spenelę, išleidžiamas priešpienis su krauju iš kairės - tik priešpienis. Tais pačiu metu B metu b buvo padidėjęs fa, nuo to momento, kai kas tris savaites dinamika vyko ultragarsu, augimo dinamika nebėra, bet ką daryti su kruvinančiu iškrovimu iš spenelių, ar būtų įmanoma turėti po gimimo?

    Atsakymas į klausimą: Krasnozhon Dmitry Andreevich

    Sveiki, Xenia. Nėštumo metu gali būti kraujavimas. Jie siejami su ortakių pokyčiais - jame esantis epitelis gali tapti lengvai pažeidžiamas ir su nedideliu netgi sužalojimu gali būti kruvinas išsiskyrimas. Jei, atsižvelgiant į ultragarsą, dalyvauja tik fibroadenomos, tada aš tęsčiau stebėjimą. Bet kokiu atveju, jums reikia sutelkti dėmesį į gydančio gydytojo nuomonę.

    Dmitrijus Andreevichas, vėl gera popietė! Dėkojame už greitą atsakymą! Pasakykite man, prašau, be mano klausimo Nr. 33266 apie poreikį pašalinti fibroadenomą. Ar turiu ją pašalinti, jei planuoju nėštumą ir gimdymą?

    Atsakymas į klausimą: Krasnozhon Dmitry Andreevich

    Sveiki, Marina. Aš dažnai skiriu chirurginį gydymą fibroadenomoms prieš planuojamą nėštumą. 15-25% atvejų nėštumo metu fibroadenoma gali padidėti. Tai galima pašalinti nėštumo metu, tačiau prieš nėštumą operacija vyksta ramiau. Tikrai kalbėti - turite žiūrėti.

    Sveiki! Nuo 2015 m. Turiu fibroadenomą kairėje krūtinėje, apie tai sužinojau nėštumo metu, jo dydis buvo 16 × 12. 2016 m. Rugsėjo mėn. Žindymo laikotarpiu po 9 mėnesių buvo atliktas toks ultragarsas, kuris padidėjo iki 20 × 14, o iki apsaugų pabaigos nepasikeitė. Šiuo metu aš turėjau du punkcijas, pirmą kartą buvo tarpinė medžiaga, antrą kartą, pagal rezultatus, jie sakė, kad tai yra cistas. Pasibaigus 2017 m. Gegužės mėn. Guvui, fibroadenoma sumažėjo iki 15 × 9 mm. Faktas yra tai, kad vėl pastojau, o dabar esu 20-oje nėštumo savaitėje, o mano fibroadenoma pradėjo augti šiandien, jos dydis yra 23 × 12,5 mm, o šalia jo - 8,4 mm cistas, limfmazgiai nepadidėja. Vienas gydytojas man sako, ką reikia padaryti, ir jei viskas yra gerai, galite eiti su ja ir šiuo nėštumu. Kitas yra kategoriškai prieš ir teigia, kad reikia skubiai sumažinti, nes nėštumas didina vėžį. Norėčiau išgirsti jūsų nepriklausomą nuomonę. Iš anksto dėkoju už atsakymą.

    Atsakymas į klausimą: Krasnozhon Dmitry Andreevich

    Sveiki, Julija. Mano nuomone, fibroadenomos dydžio padidėjimas nėra būtinas - tai nėra esminis požymių dėl jo pašalinimo. Fibroadenoma nėra atsinaujinusi vėžiu, įskaitant nėštumą. Norėčiau tęsti stebėjimą. Bet kokiu atveju, jums reikia sutelkti dėmesį į gydančio gydytojo nuomonę.

    Sveiki, 19 metų amžiaus buvo iškirpta fibroadenoma ir dabar aš nuolat tikrinu savo krūtinę. 2016 m. Rugsėjo mėn. Atlikiau krūties ultragarsą. rasti dešinėje krūties plomboje. Ultragarsas parodė, kad turiu fibroadenomą, bet kai apsilankiau onkologe vietinėje klinikoje, buvau įsitikinęs, kad jie neturėtų būti CUT TO todėl, kad Jie yra maži dydžiai. 2017 m. Birželio mėn., Po to, kai manau, kad šis atskyrimas sustiprino šiuos keturis keturis žmones, aš turėjau motinos ir per mėnesį. IŠ ŠVIETIMO ONKOLOGIJOS PRADĖTI, KAD REŽIAU, KAD TAI NĖRA FIBROADENOMA TK DĖL TAM TAM TULO IR PIENO IR VEIKLOS NĖRA. KLAUSIMAS FIBROADENOME GALI NEGALIMA PIENO IR KODĖL PADĖTIS ĮTAKA. Ačiū, kad atsakėte.

    Atsakymas į klausimą: Krasnozhon Dmitry Andreevich

    Sveiki Ella. Kad suprastumėte savo padėtį, jums reikia žiūrėti. Neatmetu, kad iš tikrųjų kalbame apie laktocelę - pieno kaupimąsi pieno liaukoje. Tačiau gali būti, kad egzistuoja fibroadenoma, o pertraukos metu gydytojas užėmė medžiagą citologiniam tyrimui (ląstelių mikroskopiniam tyrimui) iš gretimų audinių, kuriuose buvo pienas. Norėdami kalbėti tikrai, jums reikia pažvelgti į jus ir žiūrėti ultragarso rezultatus.

    Sveiki! Man buvo diagnozuota 1,5 cm skersmens fibroadenoma, 2015 m. Gydytojas nusiurbė ir patarė man tai padaryti kasmet, o kas pusmetį 2017 m. Jis sakė, kad švietimas yra per mažas, o punkcija greičiausiai nebus informatyvi, jis patarė eiti į mokamą kliniką ir pašalinti ją. Norėčiau pagimdyti vaiką, o gydytojas sakė, kad geriau išimti ir pastoti.

    Atsakymas į klausimą: Krasnozhon Dmitry Andreevich

    Sveiki Nina. Paprastai rekomenduoju pašalinti fibroadenomą, jei ji padidėja arba jei yra kitų indikacijų (žr. Atsakymus į klausimus apie fibroadenomą). Prieš planuojant nėštumą, nereikia pašalinti fibroadenomos. Jei nėštumo metu ji padidės, ji gali būti pašalinta nėštumo metu. Bet kokiu atveju, jums reikia sutelkti dėmesį į gydančio gydytojo nuomonę.

    Sveiki! 2015 m. Gruodžio mėn. Rasta 2 fibroadenomos dešinėje pieno liaukoje 8,4 * 4,3 mm. Tai neužaugo, bet taip 17,01,17 g padidėjo iki 10,4 * 5.4 2017 m. Balandžio mėn. Buvo laparaskopija iš kiaušidžių ir išvalyta endometriozė. Po operacijos paėmė 3 mėnesius nuo narkotikų Erius. 2,06.2017 Pakartotinis ultragarsas parodė, kad krūtinės ląstos fibroadenoma dabar yra 12 * 7 mm. Dabar baigiau hormonus ir noriu pastoti. Ar man reikia pašalinti šią fibroadenomą. Ji yra spenelių raene

    Atsakymas į klausimą: Krasnozhon Dmitry Andreevich

    Sveiki Viktorija Jei fibroadenoma nedidėja, tuomet negalėsite ją pašalinti prieš nėštumą. Svarbiausia, kad gydytojas pasitikėjo diagnoze. Bet kokiu atveju, jums reikia sutelkti dėmesį į gydančio gydytojo nuomonę.

    Sveiki Prieš mėnesį aš atlikiau operaciją, kad būtų pašalintos pieno salos fibromos. Visi rezultatai, viskas vyko gerai. Noriu eiti eko. (2,5 mėnesio po operacijos) Ar tai įmanoma?

    Sveiki! 2016 m. Balandžio mėn. Buvo pašalinta fibroadenoma. Dabar nėščia (3 mėnesiai), skausmas atsirado paspaudus randą. Ar tai galėtų būti susiję su nėštumu ir ar verta verti?

    Atsakymas į klausimą: Krasnozhon Dmitry Andreevich

    Sveiki, Veronica. Po sektorinės rezekcijos randas gali atgaivinti hormoninius pokyčius organizme. Jei skausmas nėra išreikštas, nėra nieko baisaus. Bet kuriuo atveju rekomenduoju kreiptis į gydytoją ir atlikti ultragarso funkciją.

    Nėštumo planavimas po fibroadenomos pašalinimo

    Laba diena Flamroadenoma buvo aptikta per ultragarso mamologo priėmimą, jiems buvo pasakyta, kad jie turi atlikti diagnostinį punkciją su ultragarsiniu valdymu. Dabar planuojame nėštumą, yra daugybinė mieloma. Gydytojas sakė, kad prieš nėštumą bet kuriuo atveju reikia greitai pašalinti fibroadenomą. Ar tai tiesa, ar galite daryti be operacijos?

    Klausimas # 4869 | Tema: Fibroadenoma ir nėštumas Kovo 18 d., Liudmila, Maskva

    Taip, tokia rekomendacija gali būti tinkama dėl to, kad nėštumo metu fibroadenoma gali padidėti.

    Sveiki, pasakykite man, ar aš jau esu nėščia 4-5 savaites (antrasis vaikas, dukra 2 metai) ir kietas netolygiai sumažėjusio echogeniškumo susidarymas su vienodu 21 * 17 * 8 mm dydžio kontūru mano kairiajame krūties centre yra kraujagyslių. tai sustiprėja, ortakiai yra gerai diferencijuojami pagrindinio, tarpplūdžio, vieno terminalo lygmeniu, nėra išplėsti, ar reikia dabar veikti, ar tai įmanoma dėl nėštumo?

    Klausimas # 4803 | Tema: Fibroadenoma ir nėštumas 04.12, Veronika Pyatigorsk

    Jei nėštumo fone atsiranda fibroadenoma arba padidėja, operacija yra tinkama.

    Sveiki! Esu 33 metai, aštuonerių metų dukra. Fibroadenoma diagnozuota prieš metus. Aš planuoju kitą vaiką, bet nenoriu daryti operacijos, kad būtų pašalintas f / a, nėra jokių rūpesčių ir nėra augimo. Kaip elgtis nėštumo ir žindymo laikotarpiu?

    Klausimas # 4792 | Tema: Fibroadenoma ir nėštumas 21.11, Natalija Rostovas prie Dono

    Dažnai nėštumo metu fibroadenoma padidėja. Paprastai prieš nėštumą rekomenduojame pašalinti fibroadenomą.

    Laba diena, brangus daktaras! Turiu jums klausimą - ar po to, kai pašalinus fibro, galima maitinti vaiką? Po pašalinimo praėjo metai. Ačiū.

    Klausimas # 4752 | Tema: Fibroadenoma ir nėštumas 08.09, Yana Maskva

    Taip, galite. Jei operacija atliekama teisingai, neturėtų būti jokių specialių problemų.

    Sveiki! Pasakykite man, po kurio laiko po ištraukimo iš fibroadenomos galima planuoti nėštumą?

    Klausimas # 4401 | Tema: Fibroadenoma ir nėštumas 24.10, marina Rusija

    Po 1-2 savaičių.

    Zdravstvuet.4 prieš krūtinę aptikau plombą, nuvažiavau į diagnozuotas ultragarsines fibrodenomas, turėjau operaciją, o nuo to laiko kasmet yra plombų, kurios nuolat veikia, ir abiejose krūtyse - gydytojai sako, kad jiems reikia gimdyti ir viskas praeis. ir ar tai neįmanoma pašalinti, kiek aš žinau, tai yra gerybinis navikas ir nekelia rimto.

    Klausimas # 4348 | Tema: Fibroadenoma ir nėštumas 12.09, Ekaterina Samara

    Jei atsiranda fibroadenomų, rekomendacija gimdyti ir maitinti krūtimi yra netinkama. Jei kalbame apie mastopatiją ar fibrocistinę ligą, tada gimdymas ir maitinimas krūtimi yra tinkami.

    Sveiki Prieš 3 metus turėjau operaciją pašalinti fibrodenomą. Prieš du mėnesius aš pagimdžiau kūdikį maždaug per savaitę, kad rūdoje ir ultragarsu surastumėte fosoliną ir analizės bei tyrimo rezultatus. Maestologas sakė, kad jis buvo fibrodenoma ir jie bus pradėti veikti, kai nustosite maitinti krūtimi. Mėnesį aš neradau plombos ant krūties palpacijos, nuėjau į ultragarsą ir nematau nieko. Pasakykite man, jei taip atsitinka?

    Klausimas # 4313 | Tema: Fibroadenoma ir nėštumas Rugpjūčio 13 d. Nastja Rusija Komsomolskas-Amūras

    Taip, kartais atsiranda tokių situacijų.

    Aš turiu abiejų pieno liaukų fibroadenomas, turinčias 4 operacijas jų pašalinimui. Dabar kūdikis 4 mėnesius žindė vėl nustatė abiejų pieno liaukų fibroadenomas. Pasakykite man, ar reikia nutraukti maitinimą krūtimi ir pašalinti jas. Tai tik tai, kad gydytojas man visada pasakė, kad reikia turėti kūdikį ir kuo ilgiau maitinate, tuo geriau. O dabar aš nežinau, ką daryti. Dėkojame, aš maitinsiu pumpuojant, ar tai gali būti žalinga?

    Klausimas # 4316 | Tema: Fibroadenoma ir nėštumas Rugpjūčio 13 d. Julia Gubkin, Belgorodo regionas

    Jei fibroadenomos nedidėja, tada negalima nutraukti žindymo.

    Ginekologas man pradėjo ruoštis nėštumui, kai rado f / a 1, 5 cm, yra daug fibroidų iki 2 cm, kaip greitai galima toliau ruoštis ber-i po operacijos, kad pašalintumėte f / a? Esu 39 metai, nenorėčiau atidėti gimdymo. Gal galite atidėti operaciją, kol kūdikis gimsta ir maitins? Sakoma, kad šėrimas padeda atsigauti nuo šių auglių tipų. Ačiū.

    Klausimas # 4267 | Tema: Fibroadenoma ir nėštumas 03.07, Kazachstanas

    Galite pradėti ruoštis nėštumui vieną savaitę po operacijos, kad pašalintumėte fibroadenomą.

    Aš maitinosi krūtimi, neseniai rastu antspaudą. Ginekologas kelia fibroadenomą arba cistą. Jei diagnozė patvirtinama, ar reikia maitinti krūtimi.

    Klausimas # 4034 | Tema: Fibroadenoma ir nėštumas Sausio 30 d. Natalija Ukraina Energodar

    Labiausiai tikėtina, kad bus galima tęsti maitinimą krūtimi. Jei fibroadenoma nedidėja, tuomet ji gali būti pašalinta po žindymo. Jei kalbame apie cistą, tai galima tiesiog stebėti (didinant dydį, atliekamas punkcija).

    Nėštumas ir krūties fibroadenoma - kaip pavojinga?

    Bet ne viskas yra tokia paprasta: fibroadenoma kartais gali elgtis visiškai nenuspėjama ir, priešingai, sulėtina jos augimą nėštumo metu. Dažniausiai tik nedidelė fibroadenoma (iki 3 cm skersmens), kuri neišauga prieš nėštumą ir nedirba nėštumo metu. Jei prieš nėštumą navikas žymiai padidėjo, po nėštumo pradžios jo nekontroliuojamo augimo rizika daug kartų padidės, o tai ypač pasakytina apie jaunesnes nei 30 metų moteris.

    Lapų (fililo) fibroadenoma nėštumo metu sukels didelę riziką, net jei ji turi nedidelį tūrį ir nėštumo planavimo metu pernelyg nedaug. Estrogenai ant lapų fibroadenomos gali turėti didelį stimuliacinį poveikį, o nėštumo metu auglys auga labai greitai. Paprastai pluoštinė fibroadenoma paprastai atsiranda po 40 metų ir dažnai virsta piktybiniu naviku.

    Tačiau yra gerų naujienų: nėštumo metu ir vaisiaus fibroadenomos būklė neturi neigiamo poveikio.

    Kas atsitiks su fibroadenoma po gimdymo?

    Po gimdymo pieno liaukose pradeda gaminti žmogaus pieną. Tai vyksta hipofizės hormono prolaktino, kuris slopina estrogeno sekreciją, veikimu, todėl, nors moteris reguliariai maitina kūdikį, jos kiaušinių ląstelių augimas slopinamas, ovuliacija (anovuliacinis ciklas) ir naujas nėštumas neįvyksta.

    Pakankamai ilgas estrogenų trūkumas gali teigiamai paveikti fibroadenomų būklę - navikas gali sulėtinti arba netgi visiškai sustabdyti augimą.

    Todėl šioms moterims rekomenduojama žindyti kuo ilgiau. Jei nedidelis fibroadenoma praktiškai neauga, laktacija greičiausiai neturės jokios įtakos jos būklei. Tačiau tikėtina, kad lapų formos fibroadenomos augimas nesibaigs - jos spartaus augimo ir piktybinių navikų (transformacijos į piktybinį naviką) priežastys nebuvo pakankamai ištirtos.

    Krūties fibroadenoma gali trukdyti maitinti krūtimi. Intrakaninis (augantis giliai į pieno kanalą) ir perikališkumas (augantis aplink pieno kanalą ir suspaustą) fibroadenoma, taip pat ir mišri forma gali užblokuoti pieno srautą per ortakius, sukeldamas laktostazės (stagnacinio pieno) ir mastito (uždegiminio proceso pieno liaukoje) grėsmę.

    Kaip padėti moteriai su fibroadenoma planuojant nėštumą

    Padėtis reikalauja individualaus požiūrio. Jei moteris yra vyresnė nei 30 metų, o fibroadenoma neužauga, tuomet galite pasinaudoti proga ir leisti nėštumui. Jei moteris, jaunesnė nei 30 metų, turi augančią mazgelinę fibroadenomą arba lapų formos fibroadenomą, tada dauguma ekspertų rekomenduoja ją pašalinti nėštumo planavimo metu.

    Pašalinus fibroadenomas, rekomenduojama išlaikyti sveiką gyvenimo būdą, vengti streso, visiškai atkurti sveikatą ir tik po to planuoti nėštumą.

    Nėštumo nėštumas ir fibroadenoma - tai nėra problema vaisiui ir nėštumo eigai. Tačiau moters rizika pati rizikuojama, nes sunku nuspėti, kaip auglys elgsis nėštumo metu.

    Krūties fibroadenoma nėštumo metu

    Krūties fibroadenoma, kuri taip pat yra mastopatijos forma ir daugeliu atvejų atsiranda dėl moterų lytinių hormonų disbalanso, yra vienas iš labiausiai paplitusių gerybinių krūties pažeidimų. Ši liga dažniausiai pasireiškia vaisingo amžiaus moterims, todėl krūties fibroadenoma ir nėštumas dažnai tampa kaimyniniu deriniu.

    Aprašymas

    Fibroadenoma yra apvalus ir tankus krūtinės navikas, turintis mobilų pobūdį. Vėžys daugiausia išsivysto vienoje krūtinėje, susideda iš pernelyg išsivysčiusio pieno liaukos jungiamojo audinio. Jo dydis neturi įtakos vėžio formavimosi galimybei, gali būti nuo 0,2 iki 7,5 cm, o simptomai nepastebimi, nėra skausmo, odos pokyčių, edemos ar išsiskyrimo iš spenelių. Moteris gali tik pakelti savo krūtų plombą, kuri lengvai persikelia iš vienos vietos į kitą. Tokio naviko atsiradimo veiksniai yra:

    • sunkios psichologinės ir fizinės savybės;
    • depresija ir stresas;
    • hormoniniai pokyčiai;
    • nėštumas;
    • endokrininės ligos.

    Pagal struktūros tipą išskiriami fibroadenomai: intrakanalinė, perikališkoji, lapų forma ir sumaišyti. Taip pat yra brandžių ir nesubrendusių formacijų, kuriose pirmuoju atveju fibroadenoma turi kapsulę ir turi lėtą vystymąsi, o antroje - kapsulė yra minkšta, o navikas aktyviai auga.

    Nėštumo planavimas

    Jei jauna mergaitė, kuri artimiausiu metu ketina pastoti, turi fibroadenomą, gydytojai paprastai rekomenduoja pirmiausia pašalinti auglį. Nėštumas skiriasi tuo, kad jo metu moterų organizme atsiranda įvairių hormoninių pokyčių, kurie gali sukelti aktyvų pieno liaukų naviko augimą. Be to, hormoniniai pokyčiai gali sukelti gerybinio naviko peraugimą į piktybinį naviką. Tai ypač pasakytina apie greitai augančių mazgelinių fibroadenomų ar lapų tipo auglio buvimą.

    Vėliau maitinant krūtimi, kyla pavojus, kad fibroadenoma blokuoja pieno kanalus, kurie gali sukelti laktostazę, o tada - mastitą. Intracanalicular, augantis pieno trasoje ir perikališkos fibroadenomos, apaugęs aplink pieno kanalus ir juos išspaudžiant, kelia tiesioginę grėsmę pieno stagnacijai.

    Po operacijos moteriai rekomenduojama vengti stresinės situacijos, atkurti kūno sveikatą ir laikytis teisingos kasdienybės, kad vėlesnis nėštumas vyktų ramiai ir lengvai.

    Nėštumas

    Kartais galima nustatyti nėštumo ir fibroadenomos atvejus, tokiu atveju ligos gydymas priklausys nuo gydytojo sprendimo, nes tai yra gana pavojinga ir nenuspėjama situacija. Nėštumo ir šėrimo laikotarpiu fibroadenomų vystymasis negali būti prognozuojamas tikėtinu tikslumu, nes atsiranda intensyvi jungiamojo audinio stimuliacija ir padidėja pieno liauka. Per ketvirtį atvejų nėštumas tampa aktyviu fibroadenomų augimo provokatoriumi, nes šiuo metu atsiranda fiziologiškai sukelta parenchiminių ląstelių proliferacija.

    Tačiau kartais atsitinka, kad krūties fibroadenoma, susidedanti iš nedidelių nesubrendusių mazgų, savaime gali degeneruotis. Savo ruožtu, fibroadenoma jokiu būdu neturi įtakos nėštumui ir vaisiaus vystymuisi, tačiau moters sveikatai visada gresia nenumatytas naviko elgesys.

    Nėštumo pašalinimas nėščiai moteriai yra retas reiškinys, nes ji gali būti nesaugi motinai ir vaikui. Tačiau yra ypatingų atvejų, kai chirurgija atliekama vietinės anestezijos metu ilgesniam nei 3 mėnesių laikotarpiui. Jei fibroadenoma nėštumo metu nebuvo pašalinta, tada dažnai po gimimo jos dydis gali sumažėti progesterono įtakoje.

    Kaip ir apvaisinimo in vitro bei krūties fibroadenomų buvimo atveju, gydymo metodai ar pašalinimas taip pat priklausys nuo gydytojo nuomonės. Pasirengimo IVF laikotarpiui yra skatinamas moterų kiaušidžių darbas, kuris sukelia greitą estrogeno augimą. Todėl, norint užtikrinti normalią nėštumo eigą, geriausia veikti prieš vėžį prieš IVF.

    Žindymas

    Atsižvelgiant į tai, kad žindymo laikotarpiu moteris neturi estrogenų, menstruacijų ciklas sustoja. Hipofizės hormono prolaktino gamyba slopina estrogenų gamybą, o tai labai teigiamai veikia fibroadenomų vystymąsi. Ilgas maitinimo krūtimi laikotarpis bus geriausias sprendimas dėl krūties fibroadenomos problemos. Vis dėlto mamologas turi stebėti moterį maitindamas kas tris mėnesius.

    Nutraukus šėrimą, galite atlikti gydymą vaistais ar operacijas, kad pašalintumėte fibroadenomas.

    Nėštumas ir vėžys

    Nėščioms moterims piktybinių krūties formavimosi diagnozė nedažnai. Taip yra dėl organizmo hormoninių pokyčių, sukeliančių vėžio ląstelių vystymąsi. Tačiau ankstyvu naviko aptikimu yra didelė tikimybė gauti teigiamą rezultatą tiek motinai, tiek vaisiui. Tačiau sunku diagnozuoti krūties vėžį, nes nėštumo metu krūties patinimas ir padidėjimas. Pirmieji ligos požymiai yra skausmingų gabalėlių atsiradimas ir neproporcingas pieno liaukų padidėjimas.

    Piktybinės ląstelės negali paveikti vaiko sveikatos ir nekelia grėsmės jam. Ir dėl motinų gydymo dažniausiai vartojami nekenksmingi būdai, kad moterims imuninė sistema nebūtų stipriai neigiama. Po gimdymo moteris susiduria su rimtu gydymu chemoterapija ar chirurginiu naviko pašalinimu.

    Liaudies gynimo priemonės

    Daugelis nėščių moterų, turinčių krūties fibroadenomos, gydo liaudies gynimo priemones, kurios nėra tinkamas sprendimas. Svarbu konsultuotis su ginekologu ar krūties specialistu, kuris gali paskirti saugų gydymą namuose. Vienas iš populiariausių receptų fibroadenomos gydymui yra džiovintų ramunėlių ir althea šaknų gėlių priėmimas, užpildytas verdančiu vandeniu ir infuzuojamas. Infuzija suvartojama 3-4 kartus per dieną.

    Nėštumas reiškia išskirtinį bet kurios moters gyvenimo laikotarpį, tačiau reikia atidžiai stebėti ir stebėti kūno pokyčius. Moteriškos pieno liaukos yra ypač jautrios hormoniniams pokyčiams, kurie turėtų būti reguliariai tikrinami. Krūties fibroadenomų aptikimas šiuo laikotarpiu turėtų būti ženklas, kad moteris žiūri į savo režimą, psichologinę ir fizinę būklę, ir bando viską pakeisti teigiama ir teisinga kryptimi.

    Kaip atsikratyti mastopatijos? Tiesiog dėvėkite kiekvieną dieną... Skaityti daugiau

    http://healthierworld.ru/molochnaya-zheleza/posle-udaleniya-fibroadenomy-molochnoj-zhelezy-cherez-skolko-mozhno-beremenet.html

    nėštumas po fibroadenomos pašalinimo

    Klausimai ir atsakymai apie: nėštumas po fibroadenomos pašalinimo

    Sveiki!
    Mano vardas yra Meilė, 39 metai, nėštumas, gimimas.
    2013 m. Spalio mėn. Pradžioje buvau pašalintas sparčiai augančiu kairiojo krūties filoidiniu fibroadenomu. Histologijos rezultatai: gerybinė filoidinė fibroadenoma. Po mėnesio - pilvo organų konservavimo operacija, skirta pašalinti kelis fibrozes. Dabar medicinos tikslais, kaip nurodė gydytojas, aš vartoju kontraceptiką Janine.
    Ultragarso rezultatai po 3 mėnesių:
    Kairėje: viršutiniame išoriniame kvadrante (nuotolinio fibroadenomos vietoje) - vietinis PHM 3,6 x 2,0 cm, nėra didelių formacijų, cistų, kalcinuotų.
    Teisė: nėra tūrinių formacijų, cistų, kalcifikacijų.
    Aštrūs limfmazgiai nepasikeičia be specifiškumo požymių.
    Mano klausimai yra:
    Kaip ši padėtis yra rimta - ar FAM yra sunki po fibroadenomos pašalinimo? Ar tai gali būti dėl kontracepcijos? Ar vėl reikės operacijos? Ar reikalinga vaistų terapija?
    Linkėjimai, Meilė

    Gerą popietę, Andrejus Ivanovičius.
    11.11.08 uždaviau jums klausimą:
    Prašome sėdėti. Prieš 0,5 metus man buvo iškirpta fibroadenoma.
    prieš tai buvo persileidimas. Ir pašalinus fibroadenomą, taip pat buvo užšaldytas nėštumas.
    Ar gali būti ryšys tarp fibroadenomos ir nesėkmingų nėštumų?
    Galbūt jums reikia patikrinti kai kuriuos hormonus?

    2008-11-18 Atsakėte man:
    Yra ir artimiausia. Nustatykite prolaktino ir estradiolio koncentraciją kraujyje (5-7 dienos), progesteroną (19-21 dienos). Praneškite man apie rezultatus.

    Labai ačiū už atsakymą.
    Mano hormonų tyrimo rezultatai:
    Progesteronas (22 m. Dieną) - 8,5 ng / ml. pamatinės vertės 1,5-15,9 ng / ml
    Prolaktinas (22 dieną, m.ts) - 30,92 ng / ml. pamatinės vertės 1,2-29,93 ng / ml
    Estraiolis (7 dieną, m.ts) - 56 pg / ml. pamatinės vertės 21-251 pg / ml.
    Būčiau labai dėkingas už mano analizės paaiškinimą.

    Aš esu 25 metai. Abi liaukos turi fibroadenomą ir dvi cistas. 2005 m. Buvo atlikta operacija, kuria siekiama pašalinti fibroadenomas l. m.zh.. Prieš pusmetį gydymą paskyrė Prostozhel. Ginekologas paskyrė kontraceptines tabletes gydymui po praleisto aborto (1 nėštumas).

    Klausimas: Ar reikia gerti tabletes ir kaip jie paveiks krūtinę?

    Iškirpimas buvo prieš mėnesį per 10 savaičių. Saw Duphaston, 3 tabletės per dieną.
    Prieš nėštumą ji buvo išbandyta dėl hormonų, šiek tiek sumažėjo progesteronas. Yra gimdos kaklelio erozija.

    http://www.health-ua.org/tag/8510-beremennost-posle-udaleniya-fibroadenomi.html
  • Skaityti Daugiau Apie Sarkomą

    Pavojingiausia yra gerklės vėžys moterims, kurių simptomai yra panašūs į peršalimą. Aktyvus savęs gydymas prasideda nesikreipiant į gydytoją.
    Hoanalinis polipas yra gerybinis nosies gleivinės formavimas. Pagrindiniai simptomai yra vienašalis nosies kvėpavimo pažeidimas iki visiško jo nebuvimo, sausumo ir perkrovos jausmas, nosies išsiskyrimas, uždarytas nosies knarkimas.
    Kokia yra gyvenimo trukmė, jei nustatoma 2 laipsnio prostatos vėžio diagnozėProstatos vėžys yra labiausiai paplitusi vyresnio amžiaus ir senelių vyrų liga. Sergamumas su amžiumi palaipsniui didėja, iki 75 metų.

    Šiuolaikinio žmogaus gyvenimas eina per griežtas kancerogenų poveikio sąlygas, kurių mes negalime pašalinti.Vienintelis būdas tai išvengti yra pakeisti save ir savo gyvenimo būdą.Vėžys yra antroji techninės pažangos medalio pusė.